Genel Bilgiler

Nihat Delibalta Göle Meslek Yüksekokulu 2011 yılında, ‘22 Mayıs 2008 tarihinde çıkartılan  5765 sayılı kanun’ ile kurulan Ardahan Üniversitesine bağlı olarak kurulmuş olup dört program (Eczane Hizmetleri Programı, Laborant ve Veteriner Sağlık Programı, Posta Hizmetleri Programı, Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı) ve programlar bünyesinde bir doçent, altı doktor öğretim üyesi, on öğretim görevlisi ile eğitim hayatına  devam etmektedir.
 
Nihat Delibalta Göle MYO belirli mesleklere yönelik ara insan gücü yetiştirmeyi ve doğrudan meslek edindirmeyi amaçlayan dört yarıyıllık eğitim-öğretim veren bir meslek yükseköğretim kurumudur. Tarımın, endüstrinin ve sosyal hizmet alanlarının gereksinim duyduğu nitelikli ara insan gücü yetiştiren tek kaynak meslek liselerinin yanında meslek yüksekokullarıdır. Bu doğrultuda Yüksekokulumuz meslek ünvanına sahip meslek adamı yetiştirmeyi görev edinmiştir. 


FİZİKİ ALTYAPI
Hizmet binamız yaklaşık 4200 m2 kapalı alana sahiptir. Bina önünde yaklaşık 19000 m2 park alanı ve yeşil alan bulunmaktadır.   Binada toplam 7 idari personel odası, 12 adet (48 kişilik) derslik, 1 adet 30 kişilik bilgisayar laboratuvarı (65m2), 16 adet öğretim elemanı odası, 1 adet 300 kişilik yemekhane mevcuttur. Ayrıca teknik olarak donatılan, temel bilimlerde yer alan birçok deney metodolojisi ve prosedürünün hazırlanabileceği ve güncel ar-ge çalışmalarına katkı sunabilecek kapasitede 1 adet yaklaşık 130 m2 alana sahip öğrenci uygulama laboratuvarı bulunmaktadır. Yaklaşık 5000 kitap sayısı olan ve aynı anda 100 kişiye hizmet verebilecek bir kütüphane ile 70 kişilik konferans salonu mevcuttur. Meslek Yüksekokulu öğrencileri Üniversitemiz Kampüsü içerisinde bulunan aynı anda bin kişiye hizmet verebilecek ve çeşitli sportif faaliyetlerin yapılabileceği 1 adet kapalı spor salonumuzdan yararlanabilmektedir. Meslek Yüksekokulu’nun kurulduğu olduğu Göle ilçesinde kiralık ev, otel, motel, pansiyon bulunmaktadır. Meslek Yüksekokulu kampüsüne yaklaşık 0,5 km uzaklıkta yaklaşık 3750 m2 kapalı ve 2000 m2 açık alanı olan 300 kişilik öğrenci yurdu hizmet vermektedir. Programın yürütülmesi temel olarak tüm deneysel ve pratik uygulamaların yapılabileceği laboratuvar (2 Adet) mevcuttur. Yüksekokulumuzda 1 adet 30 kişilik bilgisayar laboratuvarı (65m2) bulunmaktadır. Dezaavantajlı gruplarımız için biririmimizde 1 adet giriş-çıkış  rampası ve asansörümüz mevcuttur.